Profilaxie

  • Controlul periodic

Intotdeauna , in ceea ce priveste sanatatea orala e mai bine sa previi decat sa tratezi. Din acest motiv, vizita periodica la cabinetul stomatologic trebuie sa fie ceva firesc. La Smile Design, recomandam controlul periodic la fiecare 6 luni, ocazie cu care efectuam un status dentar complet, verificam situatia gingiei si  va sfatuim in ceea ce priveste igiena orala. Totodata, in functie de fiecare situatie in parte, realizam o igienizare profesionala ce consta in detartraj, periaj si airflow.

  • Detartraj cu ultrasunete

Este o manopera stomatologica de indepartare a tartrului din cavitatea orala, atat de la nivelul dintilor naturali cat si la nivelul lucrarilor protetice. Se realizeaza cu ajutorul unui aparat ce vibreaza ultrasonic si care sub cu un jet de apa distruge si indeparteaza depozitele de tartru

  • Periaj profesional

Se efectueaza consecutiv detartrajului, avand drept scop lustruirea suprafetelor dentare. Periajul se rezlizeaza  cu ajutorul unor perii si gume speciale impregnate cu paste profesionale de granulatii diferite, in functie de cantitatea de tartru si de existenta coloratiilor.

  • Airflow

Procedeul vine ca si o completare a periajului, facilitand lustruirea zonelor mai greu accesibile cum ar fi suprafetele interdentare si zonele cu inghesuiri. Jetul de apa, aer si bicarbonat patrunde in aceste zone facilitand igienizarea lor si lasand in urama o suprafata neteda, neaderenta .