Estetica

 

 • Albirea dentara

Cea mai rapida si eficienta metoda de imbunatatire estetica a zambetului este albirea dentara. Este recomandata in cazul pacientilor cu dinti modificati de culoare la dupa devitalizare, in cazul coloratiilor consecutive administrarii de medicamente si atunci cand se doreste obtinerea unei nuante mai deschise a danturii.

Se poate efectua in-office, sub directa supraveghere a medicului stomatolog sau se poate opta pentru ‘albirea pentru acasa’ cu gutiere de albire ce se poarta noaptea pe durata a 5-7 zile pana la obtinerea efectului dorit     

 • Bijuteriile dentare

Sunt accesorii ce se lipesc pe dinti cu ajutorul unor adezivi speciali, ne fiind nevoie de slefuiri sau alte interventii din partea medicului stomatolog. Dupa alegerea formei, culorii si marimii, se va aplica pe dinte printr-un procedeu rapid, obtinand astfel zambetul stralucitor pe vi-l doreati.

 • Fatete dentare (veneers)

Fatetele sunt cel mai raip si eficient mod de a obtine dantura mult dorita, deschisa la culoare si perfect aliniata. Sunt  de fatpt lamele fine din ceramica (0.1 – 0.3 mm) ce se aplica adeziv la suprafata smaltului dintilor dvs cu scopul corectarii lor estetice.

Fatetele ceramice au o gama variata de indicatii :

 • corectarea formei si culorii dintilor
 • refacerea conturului dintilor sparti sau ciobiti
 • pe dinti vitali cu obturatii voluminoase de compozit
 • modificarea unor zone cu spatiere a dintilor (inchis strungareata)

 Avantajele fatetelor sunt legate de aspectul lor similar dintelui natural, fiind mai putin traumatizante –  inlocuiesc in multe cazuri clasicele coroane dentare ce necesita un sacrificiu de tesut mai mare. Astfel dintele se pastreaza vital si lipsit de sensibilitate dupa cimentarea fatetelor.

Timpul de executie este scazut fiind necesare doar 2 sedinte in cabinetul stomatologic pentru realizarea lor

 • Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un constituent de baza al tegumentelor.

Odata cu inainterea in varsta pielea isi pierde din suplete.La Smile Design folosim aceasta tehnica pentru a obtine un efect de marire al buzelor. Este recomandat tuturor adultilor, iar efectele sunt imediate buzele devenind mai voluminoase, naturale, perfect conturate. Cu un ac foarte fin se injecteaza acidul hialuronic.Rezultatul final este stabilit de medic in functie de preferintele fiecarei paciente. Produsul pastreaza aspectul natural al pielii resorbindu-se in timp dar dupa aproximativ 6 luni se poate relua tratamentul.

 • Remdelare dentara (cosmetic contouring)

Este o procedura de estetica dentara ce consta in slefuiri selective ale smaltui dintilor cu scopul de a modifica forma. Se preteaza a fi folosita in cazul unor imperfectiuni  minore cum ar fi ajustarea formei si lungimii caninilor, ajustari de forma ale dintilor datorate unor eruptii in pozitie gresita sau refacerea de mici defacte ale smaltului

Tratamentul cariilor

Caria este o afectiune dentara  care se poate identifica prin modificarea coloristica dublata de o “inmuiere” a tesuturilor dure sau, in stadii mai avansate, prin aparitia unor cavitati in strucura dintelui. Poate imbraca doua aspecte , cel de carie simpla , atunci cand nu intereseaza pulpa dentara (nervul) sau cel de carie complicata , atunci cand se produc modificari ireversibile la nivelul nervului, fiind necesara extirparea lui. In functie de extindere, caria simpla dentara de poate trata prin efectuarea unei obturatii (plombe) sau  a unei incrustatii

 • Plombele inzvizibile

La Smile Design folosim materiale de ultima generatie pentru realizarea plombelor. GC Geanial este un compozit ce prezinta un sistem unic de selectie a nuantelor in functie de varsta pacientului, ce ne ofera posibilitatea folosirii de transparente specifice juniorilor, adultilor si seniorilor. Astfel, plombele capata proprietati optice similare dintelui natural. Efectul sau de cameleon face ca plombele sa se imbine perfect cu dintele restaurat, armonizandu-se si devenind practic invizibile.

 • Incrustatiile

Sunt restaurari (plombe) realizate in laboratorul de tehnica dentara. Sunt recomandate pe dintii vitali in urma pierderii unei parti semnificative de tesut, datorate cariei dentare. Au un efect estetic crescut, fiecare incrustatie realizandu-se dupa ce, in prealabil, s-a stabilit culoarea dintelui cu o cheie speciala de culori. Lipirea incrustatiilor pe dinti se face cu materiale adezive, asigurandu-se astfel o adaptare satisfacatoare si o rezistenta structurala superioara prin refacerea formei initiale a dintelui.

Sunt necesare doua sedinte de tratament pentru realizarea lor.

In prima sedinta se indeparteaza tesutul cariat, efectuandu-se o preparatie specifica a dintelui. Apoi se ia o amprenta a dintelui ce va fi trimisa in laborator.

In a doua sedinta, incrustatia se cimenteaza pe dintele dumneavoastra folosind un material ce se intareste la lumina de intensitate crescuta, emisa de o lampa de fotopolimerizare. La sfarsit excesul de ciment se indeparteaza si dintele se lustruieste.