Tratamentul cariilor

Caria este o afectiune dentara  care se poate identifica prin modificarea coloristica dublata de o “inmuiere” a tesuturilor dure sau, in stadii mai avansate, prin aparitia unor cavitati in strucura dintelui. Poate imbraca doua aspecte , cel de carie simpla , atunci cand nu intereseaza pulpa dentara (nervul) sau cel de carie complicata , atunci cand se produc modificari ireversibile la nivelul nervului, fiind necesara extirparea lui. In functie de extindere, caria simpla dentara de poate trata prin efectuarea unei obturatii (plombe) sau  a unei incrustatii

  • Plombele inzvizibile

La Smile Design folosim materiale de ultima generatie pentru realizarea plombelor. GC Geanial este un compozit ce prezinta un sistem unic de selectie a nuantelor in functie de varsta pacientului, ce ne ofera posibilitatea folosirii de transparente specifice juniorilor, adultilor si seniorilor. Astfel, plombele capata proprietati optice similare dintelui natural. Efectul sau de cameleon face ca plombele sa se imbine perfect cu dintele restaurat, armonizandu-se si devenind practic invizibile.

  • Incrustatiile

Sunt restaurari (plombe) realizate in laboratorul de tehnica dentara. Sunt recomandate pe dintii vitali in urma pierderii unei parti semnificative de tesut, datorate cariei dentare. Au un efect estetic crescut, fiecare incrustatie realizandu-se dupa ce, in prealabil, s-a stabilit culoarea dintelui cu o cheie speciala de culori. Lipirea incrustatiilor pe dinti se face cu materiale adezive, asigurandu-se astfel o adaptare satisfacatoare si o rezistenta structurala superioara prin refacerea formei initiale a dintelui.

Sunt necesare doua sedinte de tratament pentru realizarea lor.

In prima sedinta se indeparteaza tesutul cariat, efectuandu-se o preparatie specifica a dintelui. Apoi se ia o amprenta a dintelui ce va fi trimisa in laborator.

In a doua sedinta, incrustatia se cimenteaza pe dintele dumneavoastra folosind un material ce se intareste la lumina de intensitate crescuta, emisa de o lampa de fotopolimerizare. La sfarsit excesul de ciment se indeparteaza si dintele se lustruieste.