Implantologie

  • Consult si planificare

Primul pas catre restaurarea danturii pe implante este un consult la medicul specialist. In aceasta etapa , in urama unui examen direct si a unuia radiologic, se stabileste numarul si felul implantelor in functie de cantitatea si calitatea osului dumneavoastra. Tot acum se stabileste oportunitatea  efectuarii de manopere chirurgicale ajutatoare precum sinus liftingul sau aditia de os. 
Concomitent, recomandam pecientilor nostrii efectuarea unui pachet de analize pentru stabilirea conditiei generale de sanatate si decizia privind momentul interventiei.

  • Etapa chirurgicala

Este etapa in care se face inserarea efectiva a implantelor. In functie de cazul clinic, in aceasta etapa se pot realiza si diferite manopere auxiliare de imbogatire a ofertei osoase precum sinus liftingul sau aditia de os. Tot acum, se poate realiza o coroana dentara provizorie care va fi purtata pana la momentul realizarii lucrarii protetice definitive.
La 3 – 4 luni de la insertie, se va atasa o capa de vindecare cu rolul de a modela gingia la nivelul implantului

  • Etapa protetica

In aceasta faza de tratament se realizeaza dintele propriu-zis. In acest scop se amprenteza campul protetic cu ajutorul unor tehnici speciale, dintele sau dintii fiind realizati in laboratorul de tehnica dentara. Aceasta etapa presupune mai multe sedinte de tratament, in ultima dintre ele realizandu-se cimentarea lucrarii protetice definitive. Cimentarea partii protetice ca fi intotdeauna provizorie pentru a putea fi indepartata si igienizata la fiecare 6 luni, in timpul controlului OBLIGATORIU.

  • Sinus lifting

Sinusul maxilar este o formatiune anatomica ce se poate descrie ca fiind o cavitate de aer, localizata in grosimea osului maxilar. Localizarea sa exacta poate diferi de la individ la individ, insa in mod generic este descris ca se intinde din dreptul celui de-al doilea premolar pana la molarul doi. 
Podeaua sinusului maxilar este cea care dicteaza inaltimea osului in zona laterala superioara. In cazul in care aceasta este mai mica de 10 mm, pentru a insera un implant pe zona respectiva, se indica o manopera chirurgicala auxiliara si anume sinus liftingul.